Tack för att ni finns

Såna här dagar är det bra att ha en mamma, en extramamma och andra så fantastiska människor runt sig.

Både mamma och Ulla (svärmor för den som inte vet) har ringt och hört hur jag mår och om det känns bättre, och inte blev dagen värre av att man får ett litet paket på posten från älskade Frida innehållande ett halsband, en jättefin Bola - "Den mexikanska bolan eller gravidsmycket är ett vackert smycke för gravida. Inuti smycket finns en liten xylofon på vilken en boll dansar runt och avger ett speciellt svagt ljud när kvinnan rör sig. Från ca. 20:e graviditetsveckan kan barnet i magen höra och känna igen ljudet. Det magiska rogivande ljudet lugnar bebisen under graviditeten och efter födelsen känner barnet igen ljudet och blir lugn av det."

image52

Den är jättemysig, låter som ett pyttelitet vindspel ungefär. Den hörs när det är tyst, men när man är ute och går så är det bara han som kan höra den, ibland jag och den som går bredvid också om man anstränger sig. TACK frida, vi blev verkligen jätteglada! Precis rätt dag för en present :)

Jag pratade med barnmorskan och hon berättade att det är ganska många som ringer/kommer och är ledsna för att folk talar om för dem att deras magar är så himla små eller så himla stora, trots att de inte har någon som helst aning om ifall det är så. Egentligen är det bara en utbildad barnmorska som kan uttala sig om en sån sak, eller en specialistläkare. Och de uttalar sig inte efter att ha bara sett utan efter att ha mätt magen. Hon sa att sålänge han rör sig och jag mår bra så är det helt okej, och efs jag har tid hos min BM så snart (om en vecka) så behövde jag inte komma in och mäta.

Sen när jag pratade med mamma så berättade hon att hon hade tänkt efter ordentligt hur det var när hon väntade Johan. Hon mindes det att när hon hade 4 månader kvar (jag har ca 3.5) så var det julafton, och då var det ingen på jobbet som hade sett att hon var gravid.. Visserligen har man ju de snygga och åtsittande tandläkarskjortorna men ändå ;)
Nej men allvarligt, det känns bra att mamma var så liten första graviditeten, då är det inte så himla konstigt att jag är det också.

När jag hade pratat med barnmorskan så pussade Oskar på mig och sa att "nu går vi ner på stan och tar en thé", så han gick ut med dogsen medan jag gjorde mig iordning lite och allt kändes plötsligt mycket bättre :)

Jag känner mig jättefin, och Oskar sa "idag måste vi minsann ta en dagens outfit" Han är så söt ^_^

image51

Det är inte RIKTIGT så stökigt som det ser ut... jag lovar :D

image53

Jag älskar dig <3 <3 <3

Kommentarer
Postat av: solveig

Jag kan ingenting om magar, men jag tycker din ser heeelt ok ut =)
Förreste, den klänningen är en kick ass klänning. Jag har en likadan, SKETsnygg!

2008-04-17 @ 19:28:34
URL: http://solig.blogg.se
Postat av: Karin

Du ÄR jättefin!!!! Du är alldeles fantastisk helt underbart fin!!

2008-04-17 @ 19:35:06
Postat av: Frida

Hopps du fick massor av lugnande ord från barnmorskan :) Sixten kanske inte är en stor kille, magars storlek varierar ju från person till person!
Så länge DU och Sixten och Oskar mår bra, det är ju det viktigaste.

Jag tänker på er och Matilda i morgon!

Kramar

2008-04-17 @ 20:27:52
Postat av: Studentmamman

Jag tycker du verkar ha en riktig fin mage som du ska vara stolt över men förstår att man kan bli orolig. Lycka till med graviditeten

2008-04-20 @ 11:33:20
URL: http://studentmamman.webblogg.se
Postat av: Janni

En sån Bola köpte jag till min gravida väninna också. Hon använder den jättemycket och ska hänga den på vagnen när bebisen kommer ut (4 veckor kvar)
Hoppas du mår bra, trots lite oro.
Jag är säker på att allt står rätt till.
Inte lätt när du är liten som en kolibri, eller hur! :)
Hoppas undersökningen går fint! Kram!

2008-04-22 @ 19:23:00
URL: http://www.innaj.blogg.se
Postat av: Anonym

Jag glömmer bort att det finns bloggar, men nu har jag läst på mig. Vackrare mamma finns inte! man ser ju inte riktigt hur Sixten ser ut på bilderne, men vackrare Sixten finns det garanterat inte heller =) Gud vad jag är glad att jag slipper ligga i den där ställningen

2008-05-04 @ 20:05:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0