Hem

Solen skiner igen! Fast jag vet inte om den gör det i Karlstad.. Idag cyklade jag till skolan i bara klänning, tunn långärmad tröja och ballerinaskor :) Toppen! Nu har i princip alla träd iallafall börjat slå ut <3

Vi åker X2000 hem så vi får se hur jag mår, men förra gången gick det faktiskt bra, sålänge jag knarkar åksjuketablett och inte läser så ska det nog funka. Tråkigt bara att man blir så sjukt seg av åksjuketabletten..

Ikväll så har O och jag bestämt att vi ska grilla! Tror att det är premiären för mamma, det är GÔTT DÄ!

v 26+0

Idag går jag in i v 27. Nåt jag känner av mer och mer är att jag har börjat få svårare att andas. Inte hela tiden men om jag sitter i soffan och har ätit mat eller äter godis så har jag ibland jättesvårt att andas. Det känns jobbigt att det kommer redan nu efs det ska växas en hel del till och lungornas plats kommer att minska ännu mer..

Här är iallafall magen!

image66

__________________________________________________________________

Vecka 27

image65

Nu har du kommit till sista veckan i graviditetens andra tredjedel. Din mage är nu ganska framträdande, men storleken beror också på din kroppsbyggnad, längd, vikt samt om du fött barn tidigare. Ytterligare en faktor som spelar in är mängden fostervatten. Mammans vikt ökar och den kommer att göra så fram till graviditetsvecka 36. Man kan sova lite oroligt på nätterna när man har kommit en bit in på graviditeten, ofta störs man av att man måste gå upp och kissa. Många upplever också att de drömmer mer nu, ofta om förlossningen eller om barnet. Det är troligen kroppens sätt att förbereda sig mentalt, man kanske inte drömmer mer, men eftersom man vaknar oftare så kan det vara så att man kommer ihåg drömmarna bättre.

Barnet är nu ca 24 cm långt från huvud till stjärt och vikten är mellan 750 g - 1kg. Huden är mycket skrynklig men skyddas och får näring av ett lager vernix/fosterfett. Under huden lagras alltmer fett och fostret börjar bli knubbigt. I den här fasen suger barnet ofta på tummen och det stärker musklerna i kinder och käke. Kanske kan det även ha en tröstande funktion. Smaklökarna på tungan och insidan av kinderna är nu fullt utvecklade. Barnets avancerade hjärnfunktioner utvecklas och blir alltmer sofistikerade.

Runt denna vecka börjar ögonen öppnas och näthinnorna bildas. Nu uppfattar ditt barn ljusskiftningar och studier visar att om man lyser med en ficklampa på mammas mage, så rör sig barnet mot - eller bort från - ljusskenet. De första synintrycken utanförlivmodern delas för barnet in i ljus och mörker - det är därför många leksaker avsedda för spädbarn är svartvita. Ögonfransarna är fullt utväxta för att skydda ögonen eget födseln.

Musklerna på armar och ben blir starkare och ibland kan barnet få in en riktig fullträff mot revbenen eller mot urinblåsan, vilket kan göra ont minst sagt.

Måndag

Idag var det måndag, ja.. När jag gick ut med hundarna så småregnade det lite så det luktade varm, blöt asfalt, och dessutom hade dom klippt gräset så det luktade nyklippt gräs.. mmm! Jag tycker inte att det gör ngt att det regnar lite, det är fortfarande jättevarmt ute och det behövs ju för att det ska kunna växa. Bara det blir sol igen snart :)

Hanna & Eva var här i helgen och det var jättemysigt som vanligt, vi gick promenader och åkte ut och tittade på ringdansen där nya lgh ligger och bara tog det lugnt!
Jag blir alltid melankolisk när jag har träffat familjen och sen skiljts åt, så jag var inte direkt på topphumör igår em-kväll.
Därför är det bra att vi åker hem nu under valborg, då ska jag dessutom ägna mig åt att skriva näringsvärdesrapporten i lugn och ro. Jag har dessutom reserverat näringslära för högskolan och allt om näringslära på stadsbiblioteket i Karlstad, det är asbra att ha en mamma som jobbar på KAU och möjlighet att låna böcker i 2 städer efs alla böcker såklart lånas ut på 2 röda i Norrköping.

Nu måste jag göra mig iordning och sen har vi föreläsning i näringsfysiologi och basgrupp om andningssystemet, yey! ;)

Skillnaden

Jag kan förstå att folk inte tycker att min mage ser så stor ut, men jag gjorde en ytterst enkel bild (i paint :D ) för att visa skillnaden mot när jag blev gravid:

image64

När man ser det emot varandra så är det rättså uppenbart att magen växt mkt.

IN YOUR FACE!!!

HAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!

Min mage ligger på gränsen till för HÖGT på kurvan - den är alltså på gränsen till för STOR!!

Barnmorskan skrattade rått och sa "liten mage! hahahaha", tänk det på finlandsvenska också så blir det ännu roligare :D Våran barnmorska är bäst!

Mina värden är:

vecka
: 25+3
vikt: 63,5
symfys/fundusmått: 27
Hb(järn): 114
Blodsocker: 4,3
Urin(äggviteämnen): 0
Blodtryck: 105/60

Sixtens hjärtslag: 134

Tidigare värden:

vecka: 19+6
vikt: 60
symfys/fundusmått:
Hb(järn): 118
Blodsocker: 5,1
Urin(äggviteämnen): 0
Blodtryck: 105/60

Sixtens hjärtslag: 134

vecka: 10+0
vikt: 58
symfys/fundusmått:
Hb(järn): 124
Blodsocker: 5,7
Urin(äggviteämnen): 0
Blodtryck: 105/65

Äntligen

Idag får jag äntligen veta om min mage är för liten. Det tror jag inte att den är, men skulle den vara det så får vi ju iallafall veta det nu och det blir troligen ultraljud osv.
Är den inte för liten så är det skönt att kunna säga det till alla olyckskorpar. Jag återkommer när vi kommit hem från BM. Vi ska förresten gå istället för att åka buss idag, SKÖNT!

Vårt kylskåp

Vi storstädade lägenheten idag, inklusive kylskåpsskurning. Man kan lugnt säga att vårt kylskåp är ganska tomt...

image61

image62

image63

Haha som sagt... Jaja, det är för att vi hade 5 veckor istället för 4 på 2000 kr på matkontot denna månaden, vi glömde kolla det innan utan satte bara in den vanliga summan. Vi har iaf lyckats utan problem att klara den budgeten, vi är inte alls så fattiga som det ser ut på kylskåpet :D
Vi har en hel del kött & bröd osv i frysen och efs vi handlar exakt det vi behöver varje vecka så finns inget kvar av denna veckans förbrukningsvaror.

Jag är smart

Visst är det härligt när man känner att man förstår allt!!!? (Speciellt om det verkar som att nästan ingen annan gör det... hihihi)

Älskling

Inte kan man tro att denna prinsessan är relativt nyopererad heller! Just nu leker dom som tokar! Kärlek kärlek kärlek!!

image59

Visst är ärret/såret fint!!

image60

God Morgon

image58


Idag har jag fått sova ut ordentligt, och det behövde jag! Jag sov som en stock fram till 5-6 nån gång, annars brukar jag vakna runt två. Sen sov jag nästan utan avbrott fram till klockan 10 (exakt!) när hundarna tyckte att det var dags att gå ut.

Jag har "bara" skola på eftermiddagen idag, däremot så måste jag läsa en hel del.

Kan ju berätta för världen att Oskar och jag inte har ätit godis/chips/glass osv. på FYRA dagar!! Det är verkligen jättejättejättebra för att vara oss! Vi ska inte äta nåt idag heller men sen i helgen får vi äta :) Så är det bara att kämpa på nästa vecka igen, det är alltid svårare om man har pengar man kan spendera på godis.

Tyvärr kan jag inte säga att jag märker nån större skillnad för att vi inte äter nåt godis - jag mår fortfarande illa på morgonen, jag är fortfarande väldigt trött, är fortfarande inte bra i magen utan närmare detaljer.

Det jag framförallt känner av är att jag känner mig mycket bättre som person, att jag inte känner mig uppsvälld hela tiden och att jag faktiskt inte har nåt större sug.

Mellanmål
Det här blir mellanmålet för mig idag, frysta bär! MMMMMM!

Vi har suttit ute i solen i 1 timme med hundarna, då känner man livet i sig!

Bra humör!

Idag är jag på riktigt bra humör, trots stelhet och att det inte kom någon lärare till vår lektion. Vi skulle ha sjukgymnaster och de hade tydligen glömt att informera dem att det var idag.. BRA!

Iallafall, Oskars föreläsning var dålig så han och hans grupp hade gått och fikat på stan och jag hängde på, det var trevligt, en bra start på dagen :)
Nu har vi ätit lunch, hemmagjorda hamburgare i pitabröd, och så ska vi strax ner och tvätta och promenixa  med hundarna, tyvärr blir det ingen långis i solen efs Matilda inte får gå så mycket. Så det får bli kortis i solen istället!

Freestyle

Jag gör som Linda och lägger ut det här klippet från Storbritanniens talang, jag har ALDRIG sett nån freestyla så bra i Sverige!


AAAJ!!

Jag känner mig som ett kylskåp.. Jag tränade igår igen och det var lite roligare men nu är jag helt tokstel. Jag kände att jag hade ont i ryggen igårkväll men efs oskar hade så ont i nacken igår så kunde han inte massera mig.

Inatt kunde jag bara sova som en planka, rakt och på rygg. En stund lyckades jag faktiskt sova på mage (yes jag kan det fortfarande! Iaf snett på magen) men på sidan var helt omöjligt, jag fick så himla ont i ryggen!
Idag ska vi dessutom ha förflyttningsteknik på färdighetsträningen, jag lär ju vara ännu stelare när jag kommer hem. Det är verkligen synd att massage ska vara så jäklans dyrt, alla borde masseras minst en gång i månaden.

Skönt att jag får låna Oskars cykel iaf, det hade varit mycket jobbigare att gå till skolan.

Lista

Snodde en lista av Jessica:

DIG:
1. Hur lång är du? 1,69 m
2. Vad vill du bli när du bli stor? Barnmorska!
3. Vad pluggar du? -Sjuksköterska 
4. Har du långt hår? -Neej.
5. Vilken hårfärg har du? - Blond
6. Sminkar du dig? - japp, antingen ordentligt eller inte alls
7. Har du haft sex senaste månaden?  Ja!
9. Vad har du för färg på dina underkläder just nu? - Haha det syns ju faktiskt på magbilden :D
10. Har du kysst någon idag? - Ja! En hejdåmorgonkyss av min käraste

FAMILJEN:
1. Bor dina föräldrar ihop? -
Nej men de är supergifta!
2. Vem är bäst, mamma eller pappa? - Det går ju inte att svara på. Båda är bäst!
3. Hur många syskon har du? - 6
4. Vad är det senaste du sa till din pappa? - Jag vet faktiskt inte.. det var nog hejdå
5. Vilken mat lagade din pappa senast? - Han lagade säkert blodpudding eller nåt annat därborta i England.
6. Hur många ställen har du bott på? - Jag har varit skriven på 3 ställen, barndomshuset, S:t persgatan och här
7. Vem i din familj stör du dig mest på? - Haha jaa det är olika det!
8. Vilken familjemedlem är snällast? - Oj.. Johan? Alla andra är bitches, speciellt Hanna ;)
9. När hittade du senast på något tillsammans med ett syskon? - Påsk. Men snart är det fredag!
 

KOMPISAR:
1. När var du senast med nån kompis? -
Amanda och jag fikade och dolade i fredags!
2. Vem sov du hos senast av dina kompisar? - fFrsöker komma ihåg... Det måste vart hos Frida i oktober!
3. Har du kysst nån kompis? - Ja apsolut
4. Har du varit tillsammans med någon du nu är kompis med? - jadå, fast bara bekant nuförtiden
5. Vem har du varit kompis med längst? - Shamim och Sofia! Som jag fortfarande träffar och inte "bara" hörs av med måste vara Lisafisa! 
6. Vem känner dig bäst? - mina systrar och Oskar
7. Längsta tid du varit osams med en kompis? - osams och osams.. jag vet inte riktigt om jag kan säga osams med nån sen typ mellanstadiet. 
8. Skulle du säga till en kompis att du hatade hans/hennes tröja om du gjorde det? - nej, alla får väl tycka om vad man vill
9. Känner du dig tvingad till att umgås med vissa kompisar? - haha nej

KLÄDER:
1. Vad har du på dig idag? -
Baggy jeans som numer sitter rätt tight i de övre regionerna... det krävs gummisnodd. Och så ett vitt långt linne och en rosa t-shirt med en glitterdöskalle på
2. Har du bytt om idag? - japp, jag bytte till mjukisbrallor och Oskars stora myströja...
3. Favorittröja? - Det går i perioder
4. Sexigaste klädesplagget på andra könet? - Oj.. jag gillar Oskars röda t-shirt med svart tryck på grymt mycket!
5. Har du gett bort kläder nån gång? - massa gånger!
6. Har du ångrat ett klädköp nån gång? - Jaa.. tex mina "studentenskor" som jag aldrig använde, och dr martenskängorna
7. Har du handlat kläder genom internet? - yepp, massa gånger från H&M och nån gång från nån "internetkompis"
8. Har du ljugit om bh-storlek nån gång? - Det tror jag nog inte
9. Fulaste plagget andra könet kan ha? - Håller med jessica där - För korta byxor
10. Vad använder du för skor? - Prickiga skor och vita wannabee-converse


VÅGAR DU:
1. Skrika åt dina föräldrar? -
Jag vågar men jag gör det inte, respektlöst och fånigt.
2. Klä dig annorlunda? - HAHAHAHAHAHAHA jaa
3. Vara dig själv? - Absolut
4. Visa dig i bikini/badbyxor? - Yes, min fina mage får alla som vill se.
 5. Fisa inför din pojk-/flickvän? - Haha jaa vi har haft pruttävlingar en massa gånger
6. Pierca dej? - Obviously
7. Ge dig på utmaningar? - Beror väl på vilken utmaning det är! Om det är nån jag är intresserad av, absolut. Jag skulle vilja påstå att det är en sjujäkla utmaning att böra på universitetet 
8. Ha sex på offentlig plats? - Hihi
9. Vara omogen? - Omogen enligt vem? Barnslig - självklart!
10. Äta småkryp? - Jag råkade bita i en nyckelpiga en gång. Det gör jag INTE om


SKOLAN:
1. Vad heter din skola? - Linköpings universitet
2. Vad heter din favoritlärare? - Min handledare Ulla är bra!
3. Vad är ditt favoritämne? - ss
4. Snyggaste läraren på skolan? - Eh.. hahaha
5. Har du bra betyg? - Vi får bara G eller IG, hittills är jag godkänd på allt jag gjort
6. Tråkigaste ämnet? - ss
7. Har du skolkat mycket senaste året? - Nej, dessutom tror jag inte riktigt att man kan skolka från universitetet..
8. Hur tar du dig till skolan? - Promenixar eller cyklar
10. Har du gjort mer än kyssas med någon när ni varit i skolan? - hihi


RANDOM:
1. Vet du vem FATO är? - nepp
2. När tuggade du tuggummi senast? - Säkert över ett år sen. Jo förresten jag åt Funny nån gång i februari
3. När var du på semester senast? - Påskas får man väl kalla semester? Utomlands var för nästan 2 år sen, maj 06
4. Vilken färg är det på din tandborste? - Orange faktiskt, otippat nog
5. Är ditt hår tråkigt? -  Nja det är lite.. på utväxt lix.
6. Vad har du för påslakan just nu? - Vitt med blå ränder som bildar rutor
7. Vem såg dig naken senast? - Osbribb!
8. Hur ofta duschar du? - Nästan aldrig, badar gör jag däremot kanske 3 ggr/vecka.
9. Gillar du BUBBEL ROLLER? - Jag vet inte
10. När ska du gå och lägga dig? - Efter DH och sen hundpromenad skulle jag tro!

Walking on sunshine

Tjat, tjat - men GUD vilken härlig dag det är idag! När jag gick hem så såg jag mina första 5 "utslagna" björkar <3 Visserligen bara hundöron och inte några riktiga löv men jag älskar när just björkarna börjar bli gröna!
Det finns inget som att ligga och titta upp på klarvårgröna björklöv mot en knallblå himmel..

Jag tror att det gick bra på seminariet om den skönlitterära boken om omvårdnad, det var i tvärgrupp och det kändes tryggt och bra.

När jag kom hem så hade såklart Matilda tagit av sig sin strumpa men jag kollade såret och det ser superfint ut. Det buktar lite under men det är ju där stygnen ligger så det är ju inte så konstigt, det buktar under Shaylees yttre ärr också. Sen gick vi på en liten prommis runt parken i solen och de var så nöjda så.
Jag tror inte att Matilda vet att något har hänt, hon är helt opåverkad. Hon märker såklart att vi behandlar henne annorlunda och hon gömmer sig när man ska sätta på strumpan men annars är hon helt som vanligt.
Men jag antar att det kan dröja ett tag innan man märker nån skillnad, kanske hormonbalansen i kroppen ska stabiliseras osv?

Nu ska jag kolla igenom lite bloggar och sen är det dags att lägga sig i solen och plugga! LYX!

v 25+0

Jappjapp, idag går jag in i v 26!

Vände på mig på magkortet efs det alltid blir skugga bakom magen när jag står åt andra hållet.
Tyvärr så ser jag fortfarande ingen skillnad på magstorleken, men jag har bestämt mig för att inte oroa mig något mer tills BM-tiden på fredag.

Igår var han helt galen i magen, han höll på HELA dagen. Jag tror att det längsta utan spark/bök var typ en halvtimme eller nåt.

image56

______________________________________________________________

v 26

image57

Förmodligen passar inte dina vanliga kläder längre, för nu börjar du lagra fett kring bröst och höfter. Graviditetsstrimmor på mage och bröst bör dyka upp nu, om du alls kommer att få några. Ditt hjärta och dina njurar jobbar hårt för att hålla igång blodcirkulationen, och ta hand om den ökade mängd vätska som finns i kroppen.

Barnet är ca 23 cm långt från huvud till stjärt och väger ungefär 900g. Ryggraden blir starkare och smidigare, för att den skall orka bära kroppen. Lungorna utvecklas alltjämt och barnet växer till sig mer och mer. Med lite tur kan man höra barnets hjärtslag genom att någon lägger örat mot din mage. Ögonen är nu färdigbildade och barnet har lärt sig att både andas in och ut. När barnet hör ljud reagerar det med högre puls, och spelar du musik kan det hända att hon/han rör sig i takt. Det finns studier som visar att barnet reagerar på beröring runt denna vecka.

Nu börjar det bli dags att fundera på om en profylaxkurs är något för dig och din partner. Genom att förbereda er fysiskt och mentalt inför förlossningen ökar era chanser att få en fin förlossningsupplevelse. Är du ute i god tid kan du välja det kursdatum och den kursplats som passar er bäst och ni får mycket tid för träning innan förlossningen startar. Mer info om Profylax får du här


Det är vår i luften

Jaa det kan man då verkligen säga, vår vår vår! Typiskt att vara inne i skolan hela dagen då! Jag känner iallafall att jag har fått en del gjort, tom. lite som jag hade tänkt göra imorgon. Det betyder att jag ligger före i schemat, vilket betyder att jag faktiskt kanske kan hinna bli klar med näringsrapporten innan valborg. Det vore skönt att slippa tänka på den och få 5 dagar ledigt.. HELT OK!

Som det ser ut nu så är varje helg fram till avslutningen bestämd, det är superskönt.

Denna helgen kommer hanna & eva och våldgästar
På valborg och ända till söndagen 4/5 så åker iallafall jag hem till Karlstad, får se om Oskar också kan
8-11/5 så åker jag och hälsar på mormor och morfar och möter mamma där, för morfar fyller 85!
17-18/5 och 24-25/5 får jag absolut inte boka in nåt för då är det tentaplugg som gäller!
31/5-1/6 så är det som bekant bröllop som gäller :)
senast den 5/6 så flyttar jag hem till Karlstad för sommaren!

Monday, monday

Idag är en såndär dag när man bara inte vill gå upp... Visserligen somnade jag i tid igår och så, men jag är ändå dödstrött. Vi har föreläsning 8-10 och sen är det ett hål till 13, det är ingen idé att åka hem så kort vilket egentligen är rätt bra för då måste jag sätta mig och plugga i biblioteket.

Jag tränade ett baspass igår för första gången sen februari tror jag, och det gick väl bra antar jag.. fast, det är bara att erkänna - bas är inte särskilt upplivande. Det är så.. segt eller vad man ska säga. Samtidigt så är det ju bra efs det faktiskt är just så jag behöver ha det, men det är irriterande att gå ut från salen och inte känna att jag tagit ut mig. Jag har inte ens lite träningsvärk.
Det känns iallafall skönt att jag inte hade ngra som helst problem att göra alla situps och andra styrkeövningar, förutom armhävningarna som jag bara orkar om jag tränat 3-4 ggr i veckan i minst 3 månader. Så det är lungan.

Nej nu måste jag göra mig i ordning. So long

Han rör sig

Om ni tittar noga på filmen så ser man en snabb liten rörelse! Han låg där inne och krumelurade men när jag hämtade kameran ville han såklart inte mer.

Det ni ser hela tiden är mina superstarka hjärtslag som syns hur tydligt som helst på magen, men stirra vid naveln så kommer det en snabb yttepytterörelse vid typ 6-7 sek.


Som sagt

Titta på hela, hon är bara.. Jag säger det igen - fantastisk!!


Framåt

Allt går fortfarande bra! Matilda är piggare än igår. Under natten hade hon lyckats ta av sig kragen men hon hade inte slickat  på såret nånting som skönt är. Hon verkar inte ens bry sig om att såret är där, hon visar inga tecken på att vilja slicka på det nu under dagen heller.
Hon åt gärna imorse, fast hon fick inte full ranson. Hon är jättepositiv till godis och hade inga problem med att sluka skinka med medicin i :)

Hon vill fortfarande mest sova men det är inte så konstigt, jag vet hur jag själv kände mig när jag hade opererat mandlarna.. Hon är mycket piggare än vad vi trodde att hon skulle vara!


Talang 2008

Det har ju varit känt ganska länge att tv4 inte direkt är tv-kanalen med högst moral men det här slår ju allt..

Det var en ganska udda man som strippade på talang 2008, och Sofia Wistam slänger ur sig något i stil med
"ska du fortsätta strippa så får du nog fylla ut paketet"

Hur i HELVETE kan tv4 tillåta den sortens kränkning!
Hur hade det låtit om Bert hade sagt åt en kvinna som strippade (vilket de iofs inte hade tillåtit i talang, det är jag 200% säker på) att hon skulle fylla brösten?
Då hade han varit gubbsjuk och vidrig och kvinnoförnedrande och allt möjligt.

Men om en man har, enligt Sofia Wistam, för liten snopp för att visa upp ja då får man slänga ur sig det hur som helst.

Fy FAN tv4, SKÄRPNING!
Dock måste jag erkänna att jag började storgrina när denna fantastiska tjej entrade scenen.. HELT fantastisk!

image55

För er som inte har sett det så ska jag lägga in youtubelänk när det kommer, för det är jag säker på att det gör!


Lilla Billan

Stackars lilla Chillybill, hon bara försöker och försöker men Matilda ignorerar henne totalt! Hon låtsas verkligen som om Shaylee inte existerar... Vilket resulterar i att Bill viftar på svansen helt hysteriskt så fort Matilda rör sig.. haha lilla gumman... ^_^

Matilda har varit mer närvarande än både Oskar och jag trodde, precis innan jag åkte och handlade så vaknade hon och satte sig och kissade på mattan, sen sträckte jag händerna mot henne och hon visade hur tydligt som helst att hon ville upp (hon låg i valphage för att få vara ifred från Shaylee). Sen låg hon hos Oskar i soffan när jag kom hem och då la hon sig med magen upp och viftade med tassarna mot mig och ville ha pussar. Det var väldigt lättande! Sen har hon legat hos mig i soffan hela kvällen och sovit tills alldeles nyss när Oskar fick henne att dricka. Nu ligger hon under täcket hos Oskar.

Vi älskar dig gummi!

Hemma igen

Nu är hon hemma igen, lilla pluttan... Jag var och hämtade henne ungefär halv 4, hon var lite slö och hade krage på sig men orkade ändå slicka iallafall lite på mig. Hon har fått extra smärtstillande så vet. sa att det kan ta ett tag innan hon slutar vara hög. Nu ligger hon i sin säng och sover, hon ville inte ens hälsa på Shaylee så Shay blev ledsen och gömde sig under skrivbordet.

414740-54

Vi vill ha på henne kragen så lite som möjligt och det höll veterinären med om, den är väldigt stor och tung på henne. Hon rådde oss att försöka hitta på nåt sätt att skydda såret med någon stor tubsocka eller liknande som hon kan ha, framför allt för att inte Shaylee ska slicka. På nätterna kommer vi hålla dem skilda nu i början. Matilda får inte gå ens små promenader på minst en vecka och sen öka lite successivt, och hon får inte hoppa eller klättra på en månad!! Det kommer bli lite jobbigt, det gör dom ju varje dag annars. Framförallt så hoppar hon mycket själv här hemma, upp på soffan och i fåtöljen osv. Vi får gränsa av när de är ensamma hemma så att hon inte kan hoppa upp i något.

Jag kollar hela tiden så att hon inte slickar sig, just nu sover hon djupt som ett litet barn, hon märkte/brydde sig inte ens när Oskar tog ut Shaylee.

Tack för att ni finns

Såna här dagar är det bra att ha en mamma, en extramamma och andra så fantastiska människor runt sig.

Både mamma och Ulla (svärmor för den som inte vet) har ringt och hört hur jag mår och om det känns bättre, och inte blev dagen värre av att man får ett litet paket på posten från älskade Frida innehållande ett halsband, en jättefin Bola - "Den mexikanska bolan eller gravidsmycket är ett vackert smycke för gravida. Inuti smycket finns en liten xylofon på vilken en boll dansar runt och avger ett speciellt svagt ljud när kvinnan rör sig. Från ca. 20:e graviditetsveckan kan barnet i magen höra och känna igen ljudet. Det magiska rogivande ljudet lugnar bebisen under graviditeten och efter födelsen känner barnet igen ljudet och blir lugn av det."

image52

Den är jättemysig, låter som ett pyttelitet vindspel ungefär. Den hörs när det är tyst, men när man är ute och går så är det bara han som kan höra den, ibland jag och den som går bredvid också om man anstränger sig. TACK frida, vi blev verkligen jätteglada! Precis rätt dag för en present :)

Jag pratade med barnmorskan och hon berättade att det är ganska många som ringer/kommer och är ledsna för att folk talar om för dem att deras magar är så himla små eller så himla stora, trots att de inte har någon som helst aning om ifall det är så. Egentligen är det bara en utbildad barnmorska som kan uttala sig om en sån sak, eller en specialistläkare. Och de uttalar sig inte efter att ha bara sett utan efter att ha mätt magen. Hon sa att sålänge han rör sig och jag mår bra så är det helt okej, och efs jag har tid hos min BM så snart (om en vecka) så behövde jag inte komma in och mäta.

Sen när jag pratade med mamma så berättade hon att hon hade tänkt efter ordentligt hur det var när hon väntade Johan. Hon mindes det att när hon hade 4 månader kvar (jag har ca 3.5) så var det julafton, och då var det ingen på jobbet som hade sett att hon var gravid.. Visserligen har man ju de snygga och åtsittande tandläkarskjortorna men ändå ;)
Nej men allvarligt, det känns bra att mamma var så liten första graviditeten, då är det inte så himla konstigt att jag är det också.

När jag hade pratat med barnmorskan så pussade Oskar på mig och sa att "nu går vi ner på stan och tar en thé", så han gick ut med dogsen medan jag gjorde mig iordning lite och allt kändes plötsligt mycket bättre :)

Jag känner mig jättefin, och Oskar sa "idag måste vi minsann ta en dagens outfit" Han är så söt ^_^

image51

Det är inte RIKTIGT så stökigt som det ser ut... jag lovar :D

image53

Jag älskar dig <3 <3 <3

Min man är smart...

Herregud, min man är verkligen ett geni:

"MEN!" (ett ljus går upp för honom) "En tungkyssär ju inte en tung kyss utan en kyss med tungan!!"

Orolig för magen

Jag vet inte om jag vill lägga in nån magbild nu, pga att jag börjar bli väldigt orolig.
Den har nämligen inte växt någonting alls på dom senaste, kanske 3 veckorna. Jag får höra hela tiden att min mage är så himla liten, av alla omkring mig, och jag börjar känna mig illa till mods över det.
Det är inte så att en eller två har sagt det, utan det är kanske 15-20 människor som har reagerat över att min mage är så liten.

Viss rör han sig jättemycket där inne precis som vanligt, men jag är väldigt, väldigt orolig ändå. Ni som känner mig vet att jag är typ jordens minst oroade person, jag var knappt ens orolig över resultatet på fostervattenprovet.
Därför avtackar jag mig gärna kommentarer om att jag inte ska vara orolig, att jag oroar mig i onödan osv, för jag är nästan aldrig orolig men när jag väl är det har jag rätt att vara det.

Jag försöker intala mig själv att det beror på att jag var såpass smal innan osv, men det känns ändå som att.. i vecka 25 ska det synas att man är gravid även om den som inte tittar redan visste om det.

Jag försöker verkligen tänka att den har växt, att det bara inte syns på bilder osv. Men.. jag vet faktiskt inte.

Därför tänker jag ringa barnmorskan nu i em.

Och som sagt, snälla tala inte om för mig att jag inte ska vara orolig, för ni vet faktiskt inte om jag bör vara det. Troligtvis så är det inget konstigt alls men jag har RÄTT att vara orolig.

skitdag

idag är en skitdag
2 jäkla bakslag gör att lägenhetskontrakt och annat bra hamnar i skuggan. rumpa.

Onsdag...

Jag är så trött så trött så trött.. Ska ta igen färdighetsträningen nu på morgonen, hoppas att jag mår bättre idag än igår.. Det vet jag aldrig från början.
Sen ska vi upp till studentbo och be om nyckel till hissen och sen vidare till botorget och skriva på kontrakt till nya lägenheten! Då ska vi höra om man kan få nya tapeter också....
Sen ska vi in till stan och köpa nässpray till Oskar och sen är det hem och (som vanligt) plugga plugga plugga...


Jag sitter här nu och fibblar med både vår och min egen budget, och tamejsjutton att jag tycker att det är roligt :D

Jag kanske skulle bli revisor istället?

Trimester 3, v 25

Idag går jag in i tredje trimestern :) och så in i vecka 25 då! Jag vet inte varför men v 25 känns som om det är nån slags gräns, precis som v 12 var.
________________________________________________________________

v 25 (v 24+0)

fetaldev24.jpg

Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på MVC för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 140-150 och hjärtljudet låter som en galloperande häst.

Nu växer magen och blir tyngre. Allt eftersom kan du få ont i ryggen, kramp i benen och känna ett tryck ned mot bäckenbotten. Kramper är vanligt och kommer att vara det även längre fram. Undvik att knipa med tårna. Barnet kan trycka på blåsan vilket medför att du måste gå på toaletten ofta. Det kan hända att du lättare blir andfådd nu. Tänk på din hållning och vila mycket.

Ditt barn är nu ca 22cm långt mellan huvud och stjärt och väger runt 800g. Det kan ta tag om sina fötter och knyta nävarna. I lungorna bildas allt fler blodkärl och näsborrarna börjar öppnas. Barnets benkärnor blir hårdare. Barnets livlina - navelsträngen är tjock och elastisk med innehåll av två artärer och en ven. Dessa blodkärl ligger inbäddade i en tjock geléartad massa som hindrar dem från att trassla ihop sig. Detta är ett sätt att säkra blodflödet mellan moderkakan och barnet och dess livgivande funktion.

De permanenta tänderna bildas långt in i tandköttet men kommer inte att bryta fram förrän barnet börjar tappa sina mjölktänder i sexårsåldern.

Prutt

Idag kom det igen.. när vi hade haft genomgång på hygienrutiner och bäddning så kände jag bara att shit...! Så det var bara att springa till toaletten. Som tur är så kan jag ta igen det med en annan grupp imorrn, förutsatt att jag inte spyr då också.. Just när man håller på med färdighetsträning är det inte optimalt att hålla på och spy..

Jag känner väldigt mycket att jag inte orkar ha det såhär.. jag vet verkligen inte vad jag ska äta på morgonen, och jag MÅSTE verkligen äta frukost annars går det inte.

Dumma unge varför gör du såhär mot mig?

Magbild kommer föresten imorrn, vi glömde att fota imorse.

Våran lägenhet :)
Rum: 3 rum och kök
Boyta: 84 m²
Våning: 2
Byggår: 1969
Ombyggnadsår: 2001

Vad ingår i hyran?

Hyra:4713 kr
Energikostnad:**949 kr
Tillval:435 kr

  Inglasad balkong 137 kr
 Till 2031-06-30
  Spis med glaskeramikhäll 62 kr
 Till 2017-02-28
  Torktumlare 131 kr
 Till 2010-02-28
  Tvättmaskin frontmatad 105 kr
 Till 2010-02-28

Summa:6097 kr

** Hushållsel, värme, kall- och varmvatten mäts och faktureras individuellt.
Angiven energikostnad är en preliminärt beräknad kostnad för denna bostad.

En promenad vid strömmen

Idag startade vi dagen efter en timmes skrattfest i sängen med att gå en långpromenad runt motala ström, en jättefin slinga som hundarna älskar. Båda är alltid på topphumör när vi går där :)

Oskar tog lite bilder:

414740-46

414740-47

414740-48

414740-49

414740-50

Hej där..

414740-45

Jag älskar dig <3

Jag älskar dig <3

Svejs

För att inte jag ska kunna köpa godis i onödan så har jag köpt något jag verkligen vill ha för de sista pengarna. För mig är det bättre att göra så och ha 60 kronor i 2 veckor, för annars vet jag att jag ändå köper godis och annat helt onödigt för dem i slutändan ändå.
Det skulle inte kännas kul att inse att de 500 kronor jag hade över efter räkningar och kurslitteratur gick till nåt jag egentligen bara mår dåligt över.

Så därför gör jag så.

Det jag verkligen vill ha, som jag gått och velat ha nu nån månad, är nya piercingsmycken, dels till öronen och dels till läppen. De jag har nu är bara 0.9 mm och det är alldeles för tunt tycker jag. Därför har jag köpt 2 st 1.2 mm till högerörat och en till läppen, och så 2 1.6 mm till de två "standardhålen" i öronen. Dom kommer om en vecka eller så och jag längtar :)

image41

Jag är helt sjukt sugen på att pierca mig och jag vet precis var jag ska göra det sen när S är född. För jag antar att man inte får pierca sig när man är gravid. Hmm.. man kanske inte får göra det när man ammar heller? Whatever, jag vet precis var jag ska göra det iallafall. (nej det är inte på ngt snuskigt ställe)

Tråk

Idag har vart en rätt jobbig dag, jag har inte direkt vart på topp.. sen läste jag förlossningsberättelser och låg bara och grät för att det är så lång tid kvar.. FYRA MÅNADER! Det känns som att det är hundra år sen vi fick veta att jag var gravid och det är fyra månader sen.. Suck, han kommer aldrig komma ut...

Hittade iallafall den här listan hos Crapmuffin så jag ska peppa upp mig lite :)

Namn: Sigrid
Piercingar: läppeliläpp + 4 i öronen och 2 i övre örat som inte har ngra hängen i. 
Tatueringar: 8 stjärnor, 3 på magen/höften och 5 längs ryggraden
Längd: 169 (jag har växt en cm i år :D )
Skostorlek: 36-37
Hårfärg: Ljusblönd, fast graviditeten har gjort min utväxt typ svart
Fräknar: jag tror att jag har 6 stycken eller nåt sånt
Vikt: 63
Motto: it's my time to shine
Kär: väldigt!
Vilken parfym använder du: good old hugo(boss)!

Senaste

Filmen du hyrde: HAHAHAHAHA oj det var ett tag sen.. förr gjorde vi det typ 2-3 ggr/vecka
Låten du hörde: nån av black eyed peas
Personen du ringde: hm.. Osbribb I think
Personen som ringde dig: mami
Person du tänkte på: hanni

För eller emot

Långdistansförhållanden: Inget för oss, men det är bra att vara ifrån varann ett litet tag ibland! :)
Utnyttja någon: Men det är ju dumt att göra det som ett mål..
Självmord: Lite konstigt att vara FÖR. Men jag har ingen rätt att döma.
Sex före äktenskapet: Hahaha här kommer en liten ekvation: Gravid i 6e månaden + Ska gifta oss om 2 månader = gissa för eller emot ^_^

Har du någonsin

Gråtit över en pojke: oändligt många gånger
Gråtit över en flicka: lika många tror jag
Ljugit för någon: jomen
Träffat någon från internet irl: yes, petter och jonte hade roligt...

Antal

Gånger du vart kär: Jag räknade en gång.. det är många iallafall.
Gånger ditt hjärta brustit: 4, och många gånger till men inte lika hårt
Hjärtan brustet på grund av dig: 4 som jag vet

Senaste

Boken du läste: Oskar på femman två (en skönlitterär bok om omvårdnad inför ett seminarium)
Personen du fick e-mail av: Nilla!
Personen du fick brev av: Aud :)
Personen du fick sms av: Amanda i min klass
Gången hela din familj åt middag tillsammans: Alla utom Eva på påsk!
Saken du köpte: Godis och nachochips till middagen

Övrigt
Vad har du gjort idag: Varit i skolan, kräkts, pluggat, ätit godis, badat, städat och tittat på lyxfällan.
Vad har du på dig: En schleten badrock som jag älskar!
Använder du hårspray: Inte så ofta
Håkan Hellström eller The Ark: Hm.. Håkan tror jag, iaf om det gäller konsert
Vad dansar du till: Gladmusik typ Pink, Black eyed peas osv.
Stockholm är: Inte direkt min favoritstad..
Göteborg är: Bra!
Kan du sjunga: Jess, men sämre än vanligt
Land du vill besöka: Just nu vill jag bara köra en sista minuten till kanarieöarna eller nåt.. vill sola och bada och äta mat!

blä

idag har jag kräkts igen, första gången sen innan påsk.. Usch och fy och blä, känner mig jättedassig..

Gick iallafall till HM och köpte min nya version av bröllopsklänning :) tokbillig, skitsnygg, enkel och framförallt SIGRID


omotiverad

Idag känner jag mig totalt omotiverad. Sängen var väldigt skön och jag har inte sovit särskilt bra, dessutom har jag inte läst riktigt lika mkt som jag borde.. blää!

VI har iaf en föreläsning om njurarna idag, det ska bli intressant!

Förhoppningsvis får vi svar på lägenheterna idag.. HOPPAS HOPPAS HOPPAS!!!

kommentarer

jag kom på att jag har glömt att svara på ett par-tre kommentarer senaste tiden..

Soli (idag) - hon ska kastreras om 2 veckor eller så, vi vill vara säkra på att hon verkligen gått ur löpet bara.. men sen blire chop-chop...

Janni (3/4) - BF är 5/8 så nu är det mindre än 4 månader kvar.. och det är en pojke ^_^

Carro (25/3) - Vi har nästan köpt allt faktiskt! Det vi har kvar är spjälsäng och barnstol, typ :)

Sorry om jag missat att svara ngn!

Jag blir jätteglad av kommentarer såklart, sålänge det inte är idiotiska sådana ;)

som en fågel

Idag har jag en välbehövd "ledig" dag. Egentligen är jag ju inte ett dugg ledig efs det är en hel del jag ska göra, men det är skönt att inte behöva gå till skolan. Och det var skönt att få sova ut, vaknade klockan 9.

Jag har börjat känna mig orolig över Matildas kastrering. Det jag tänker på mest är hur fruktansvärt jobbigt det kommer bli att lämna henne på smådjurskliniken... Fy faan vad ont det kommer att göra.. Och sen fasar jag för att hämta henne, usch vad otäckt med en halvt livlös och virrig liten hund.
Sen kommer det att blir väldigt svårt att inte ömka henne, jag vet ju hur fruktansvärt kränkt hon kommer att känna sig när hon är tvungen att ha den där kragen på sig. Jag lovar att hon varken kommer att äta eller knappt röra på sig. Hon kommer bara att ligga och sova. Wait and see... Dessutom kommer hon ju troligtvis att ha ont i munnen efs tänderna dragits ut.
Så som sagt, det kommer att bli sjukt svårt att inte ömka henne, men det är verkligen superduperviktigt att vi inte gör det.

MEN!

Det är värt det, hennes tandkött kommer inte att vara inflammerat någe mer så vi kommer att kunna borsta hennes tänder osv. Men framförallt så kommer hon inte att löpa något mer, och det känns såååå skönt för hon är inte rolig när hon löper, under höglöp är hon knappt kontaktbar från min sida. Oskar går bra tho. Dessutom slipper vi oron att nåt skulle kunna råka hända någon gång en obevakad sekund. Förhoppningsvis blir hon en lite gladare hund också, alla kastrerade tikar vi känner och alla utom en som vi hört om har faktiskt blivit gladare och mer harmoniska. Det vore dock typiskt M att bli en surkärring. Vi får se.

lägenhet, kramp och höga kickar

Igår var vi och tittade på den andra lägenheten, den var också fin! Visserligen gräsligt möblerat och vidriga tapeter men den har potential :) Och så har den en stor toalett med tvättmaskin och torktumlare. Fast torktumlaren lär inte gå varm (hehe) om jag får bestämma. Det är väl när det blir blöjkris/strumpkris kanske ;)

Jag har 3 avier som väntar hemma ^_^ Inte så jätteroliga egentligen kanske, 2 är till böcker och den tredje är till blöjor och blöjbyxor. Fast jag är lite exalterad över blöjorna, haha!

Lillen har hållit igång väldigt idag, och sparkat/slagit högt upp, över naveln tom.
Imorse fick jag jordens kramp i vaden när jag sträckte på mig, jag brukar få kramp flera gånger per natt men då kan jag stoppa den innan den drar igång "på riktigt". Den här var riktigt groteskt jävulusisk, det GICK inte att räta upp foten trots att jag drog i den allt jag kunde, jag tror att jag skrek så att jag väckte hela huset.. Tillslut gick det att räta på foten när jag ställde mig med min fulla tyngd på den och då slutade krampen också.. fy sjutton, jag får vara jätteförsiktig och inte sträcka ut foten när jag sträcker på mig, den måste vara vinklad och då blir inte sträckningen lika njutningsfull. Dumma vad >:(jag agerade dock inte lika töntigt som fotbollspojkar ;)

v 23+0

Idag går jag in i v 24!

På bilderna syns ingen skillnad på två veckor men jag känner skillnad, den är liksom.. hårdare på någe vis. Framförallt så känner jag hur livmodern stretchas så fort jag går, det är inte så skönt men nödvändigt :)

Det blev inga foton eller så förra veckan för att datorn kraschade, vi fick inte igång den på 4 dagar.. det var sådär kul..

image39

_______________________________________________

Vecka 23+0

image40

Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är nästan 30 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.

Många studier pekar på att bebisar i magen ofta gillar klassisk musik - av någon anledning, särskilt Vivaldi. Pröva att spela Quattro Staggione och se om bebisen reagerar. Lugnar den ner sig när musiken är långsam och blir livligare när den är snabbare? Vem vet, du kanske bär på en blivande dirigent!

Din bebis hörsel fortsätter att utvecklas och lungorna håller på att förbereda sig inför livet utanför. Den sväljer fostervatten, men kommer förmodligen inte att bajsa förrän den är född.

Om din bebis skulle födas så här tidigt, skulle den ha goda utsikter att klara sig (ca 85%) förutsatt att den fick rätt vård. Medicinska och teknologiska framgångar har medfört att 24 veckors bebisar kan fortsätta utvecklas tillfredsställande utanför livmodern om de föds för tidigt.

Du kanske börjar känna dig klumpig och ovig nu när din tyngdpunkt förflyttat sig. Tandköttet blöder eventuellt när du borstar tänderna och du kanske har fått knoppnavel? Sådant kommer att gå tillbaks till hur det var förut efter förlossningen

Tack

Tack soli!! För mig gjorde det ingen större skillnad, men det gjorde det för oskar! Och i vilket fall som helst så kan jag mycket väl hitta böcker till senare terminer där :)

Jag känner mig fortfarande lite seg och.. jag vet inte hur jag ska förklara men.. urlakad. Men jag gissar att det tar ngn vecka innan knarket ger effekt.
Vi har en uppgift i skolan som verkar jätterolig: 
_______________________________________________________________________________________

Syfte

Syftet är att öka förståelsen om olika livsmedels näringsmässiga betydelse i kosten samt träna på att föreslå och motivera åtgärder som leder till bättre kosthåll.

Genomförande

1) Gör en kostregistrering under tre dagar. Genomför sedan en näringsvärdesberäkning på din kostregistrering. Använd programmet "Dietisten" som stöd.

Byt kostregistrering och näringsvärdesberäkning med en basgruppskamrat.

2) Uppgiften redovisas skriftligt i rapportform. Rapporten ska innehålla beskrivning av hur kolhydrater, proteiner och lipider spjälkas samt återkoppling på din kamrats kostvanor. Rapporten görs tillgänglig på It´s learning senaste en vecka innan uppföljning.

Uppföljning

Seminarium i storgrupp

Specifika lärandemål

Bedömning sker utifrån förmågan att:

  1. - Visa förståelse för näringens betydelse för kvinnors och mäns hälsa.

  2. - Förstå kommunikationens betydelse för interaktion med andra människor

  3. - Ge konkreta och relevanta kostråd

_______________________________________________________________________________________

Ja - vi ska ju alltså beräkna näringen i vår kost under tre dagar och då ska jag se efter med c-vitaminer osv också, äter jag inte tillräckligt så får jag proppa i mig lite såna tabletter också :D Jag skaaa äta mer frukt också, jag lovar.

Vi har iallafall haft vårt första seminarium för den här kursen nu och det gick bra! Vi tyckte själva att vår framställning var lite dryg kanske, men det verkade inte som de andra tyckte det.

Apropå popcorn så har jag börjat känna lite molvärk i högra ländryggen, så jag ska försöka tänka på hur jag står osv, och så får Oskar ge en hjälpande hand som massör. Jag tror inte att det är ngn fara, men jag gissar att jag belastar den sidan mer än den andra.

Trött..

Hej! Sorry att jag inte skrivit på länge, det är bara det att jag har varit (och är) så himla, himla trött... När jag kommer hem från skolan så är jag helt slut.

Jag tror att det beror dels på att vi har ätit väldigt dåligt - typ godis istället för middag osv, och dels för att mitt järnvärde har börjat sjunka.

Så igår så tog jag tag i det och köpte järntabletter, den skonsamma sorten som inte har lika mycket biverkningar. Dessutom tog jag tag i livet med att äta omega 3- och 6kapslar. Det känns som att jag kommer att komma ihåg dem nu efs jag ska ta järntabletter varje morgon.
Dessutom så har jag tagit tag i maten genom att skriva matsedel inte bara på middagen utan även på lunchen. Den största boven i godisdramat har nog varit att jag inte har ätit ordentlig lunch. Jag har också bestämt och skrivit in att vi ska äta godis på onsdag, får se sen om jag tar lördag eller fredag dessutom.

PLUS! Att jag ska köpa hem en jäkla massa frukt, har en känsla av att jag inte får i mig alls så mkt C-vitamin som jag skulle behöva, vilket ju hämmar järnupptaget ännu mer.Ekonomiskt sett så är livet ingen dans på rosor den här månaden.. Visserligen sparar vi ju men dom pengarna kan vi absolut inte röra. Eftersom både Oskar och jag fick en jäkla massa ny studentlitteratur den här månaden (och jag måste dessutom köpa mer nästa månad som jag inte har råd med den här månaden - för 1200:- ) , plus endel annat smått och gott så slutar det med att han har 400 på fickan och jag har 500. Då måste vi dessutom köpa mat till Shaylee som går på 170:-
YEYY! Hade det inte varit för att Liu tydligen tror att alla studenter är miljonärer och kan köpa kurslitteratur för 2000 hux flux så hade det ju vart lugnt men.. man blir ju galen!

Jag är ju bara bäst

Jag fick godkänt på tentan

lalalalalaVyss, lull, lilla palt...

Måste bara berätta, igårkväll när vi hade lagt oss så var lillen som vanligt igång och hoppade runt därinne.
Eftersom han kan höra nu så bestämde sig Oskar för att sjunga lite gonattvisor för honom, nere vid magen. I samma stund som O började sjunga så blev han still! Det var verkligen från noll till hundra, Oskar som hade händerna på magen märkde det också!´
Det var så himla mysigt! Vi ska försöka sjunga en viss repertoar för honom på kvällarna som vi sjunger sen när han har kommit ut också, det finns ju mycket forskning som visar att de gillar att höra melodier som de hört mycket i magen. Och om han blir lugn av dem i magen så kanske han blir lugn utanför också :)


Inatt var förresten första gången jag drömde att han var ute. Det var jättemysigt, jag hoppas att jag kommer att drömma det ofta, ofta..


Vi har inget roligare för oss..

Jaha. Resultatet till tentan anslås till slutet av veckan.

Sure. Eller slutet av månaden? Eller terminen kanske?

De hade redan satt 5 dagar extra för att ge oss resultaten den 1 april.

Tror de inte att vi har bättre saker för oss än att sitta och vänta på tentaresultat. Har de INGEN aning om hur stressande det är att titta på den jävla hemsidan en gång i halvtimmen?

Hur ska man hinna förbereda sig för omtentan om man aldrig får veta om man behöver göra den?

PANK

Jag har precis köpt studentlitteratur för 1000 kronor. Det var PRECIS vad jag behövde! Verkligen. Speciellt som Oskar OCKSÅ måste köpa studentlitteratur för över 1000 kronor...

Jag fattar inte varför CSN inte kan ge 1000 kronor mer i januari och 1000 kronor mer i mars istället för 2000 mer i januari, eftersom i princip alla ju börjar nya kurser även i april??

Skit, den här månaden kommer inte bli rolig... Tur att vi redan lagt undan pengar för att kunna åka hem, efs Oskar ska på anställningsintervju i K-d på torsdag.

Vi ska iallafall iväg och titta på en lägenhet imorgon, och så har vi blivit erbjudna en till som vi ska försöka få komma och titta på.

Borde inte...

AVSLUTA MENINGEN
Svara INTE på frågan. Avsluta meningen, som om du hade skrivit den själv.

1. Jag har insett att min senaste kyss... var sådär galet omvälvanda, såna man inte upplever jätteofta <3.

2. Jag lyssnar på... mina egna hostningar och Shaylees snarkningar.

3. Jag pratar.. väldigt hest just nu.

4. Jag älskar/tycker om... alla mina 3 familjer, den stora, den lilla och bonusfamiljen.

5. Min bästa vän(ner)... delar min säng.

6. Min första riktiga kyss... vill jag faktiskt inte tänka på.

7. Jag avskyr när folk frågar... hur jag kan ha så liten mage efter halva graviditeten >:(.

8. Kärlek är... brutalt, skoningslöst och vidunderligt underbart.

9. Någonstans, tänker någon... på mig?

10. Jag kommer alltid att... älska min familj.

11. Jag är hemligt förälskad i... ullared ^_^

12. Sist jag grät var... igårkväll.

13. Min mobiltelefon är... fin och vinröd/vinrosa?

14. När jag vaknar på morgonen... så ligger jag en stund och umgås med killen i magen.

15. Innan jag går och lägger mig... lyssnar jag på Harry Potter 7.

16. Just nu tänker jag på... att jag egentligen borde vända blicken åt vänster och börja plugga istället..

17. Bebisar är... allt jag vill ha.

18. Idag ska jag... gå på föreläsning och sen plugga, plugga, plugga. Och så kommer jag få reda på om jag är godkänd i HELkursen också..

19. I kväll ska jag... plugga, plugga, plugga. INTE äta godis/chips/whatever

20. I morgon kommer jag... plugga, plugga, plugga.

21. Jag vill verkligen vara... färdig ssk. Det här är jobbigt.

RSS 2.0