Muffinman

Jag lovar att lägga upp bilder älsklingsPevie! <3


Första gången på flera veckor som jag är uppe så här tidigt.. det är lite deprimerande att gå upp när det är mörkt.
Men våran kockogrupp bestämde igår att vi som vanligt skulle ses en halvtimma INNAN seminariet börjar utan att riktigt tänka efter - vi börjar en timma tidigare denna veckan... Jaja, det är bara att bita ihop.

Fil och flingor funkar fortfarande, peppar peppar. Däremot så var Oskar och jag och fikade häromdan och då mådde jag jätteilla sen. Godis och chips funkar, men inte typ mjuka kakor och negerbollar och sånt.

-----------------------------------------------------------

Jag bakade förresten dom godaste muffins jag någonsin ätit i helgen. Alla andra tyckte också att de var de godaste de ätit (faktiskt)!!! Receptet kommer från dagensmuffin.se:

image25

Kladdkakemuffins

20 portioner | Normalstora formar, 12 st/plåt

Källa: Jenny | Foto: Joanna Robarth


(Red Sigrid: Lite mer än 20 portioner blir det allt, och vi hade riktiga muffinsformar... inte amerikanska dock!)

6 ägg
9 dl socker
4 tsk vaniljsocker
3 krm salt
4 1/2 dl mjöl
1 1/2 dl kakao
300 g smält smör

Glasyr: (enl orginalreceptet ska det vara dubbelt men det blev sjukt mkt så jag skrev in det såhär)
100 g margarin
4 msk socker
2 tsk mjöl
4 tsk kakao
1 dl grädde (jag använde matlagningsgrädde och det gick bra)
1 dl mjölk


Rör ägg och socker poröst. Tillsätt resten av ingredienserna. Klicka ner i muffinsformarna! Gräddas i 15 min i 160°C. (Våra stod nog inne i 25 minuter i 175° och sedan 6-7 minuter i 225° och de blev PERFEKTA!)

Blanda glasyrens ingredienser. Koka i 3 min, rör hela tiden. Fyll en msk glasyr i varje färdiggräddad muffinsform. Pudra över florsocker när de svalnat. Sätt in i frysen en stund före servering.

Obs. Man kan med fördel minska sockermängden då de är väl söta annars.


MVG Betyg: Mycket väl godkänt
Snitt: 4,5 | 54 har röstat


Bröllopet

Det är några som har frågat om de kommer att bli bjudna på bröllopet, men tyvärr så är det inte möjligt. Vi har bara bjudit familj och Frida, Niklas och Micke - vilka är så gott som familj för mig och Oskar.

Det är så himla många människor som vi skulle vilja bjuda, människor som betyder väldigt mycket för oss. Men vi har en väldigt tajt budget och inte särskilt mycket plats, så vi drog linjen vid familj för att inte såra någon.

Alla som känner att man hade velat bli bjuden, vi kan lova att vi verkligen hade velat bjuda dig/er.

Det är många som betyder så mycket, och det gör ont att inte kunna bjuda dem, men vi var tvungna att dra linjen någonstans.

Älskar er!

Leva livet..

Alltså.. jag känner mig nästan löjligt lycklig.
Vi håller ju på med hälsoteorier och sånt i skolan nu (tenta om 2 veckor..) och vilken teori man än tar så känner jag bara att jag är på topp! Jag försöker hitta något svart moln men det går fanimej inte. Kanske nått litet grått men det har ändå en silverkant, allt är överkomligt.
En sak som gör att det känns ännu bättre är att min lycka faktiskt inte beror på barnet. Jag har varit såhär lycklig sen slutet av sommaren. Visserligen hade jag grymt tråkigt i höstas och café-episoden var tråkig men jag var fortfarande i grunden väldigt lycklig. Med mig själv, Oskar, mitt val att byta studieinriktning, ja allt.
Visst har barnet gjort att det är ännu starkare, ännu mer att vara lycklig för, men det är inte på grund av honom/henne.
Jag har gått igenom endel.. förjävliga episoder i mitt liv och jag känner nu(och i höstas & somras), för första gången att det verkligen ligger bakom mig helt och hållet. Det som inte dödar härdar, och så är det verkligen. Det gjorde mig starkare, det tog bara väldigt lång tid.

Jag är så oändligt, oerhört lycklig över mitt liv, vårt liv och det känns faktiskt som om jag inte kan bli lyckligare.
Och det gör ingenting

BOOOM

Nu har det verkligen sagt BOOOM!!! Igår när jag träffade min basgrupp så sa dom oj! Vad stor magen har blitt sen i fredags!


414740-23

om man jämför med förra veckan så är det rätt stor skillnad!

image24


-----------------------------------------

Det är förresten en livlig liten knodd som bor därinne! I fredags kände jag första tydliga sparken (känns ungefär som om nån petar lite). Innan har jag känt mer som ett slags virvlande, nu är det klart på en punkt. Oftast samma.

Lill*n är igång på förmiddagen, em/kväll och om jag åker buss eller tåg. Jag vet inte om det är för att h*n blir irriterad eller tycker att det är lite disco ;)

På måndag får vi se honom/henne igen, det blir troligtvis sista gången innan h*n (hoppashoppashoppas) kikar ut i augusti.

Barnvagn!!!

Nu har vi köpt (fått) vår barnvagn!!
Den är helt perfekt. Liten och nätt, mörktmörkt blå-nästan svart, och ljusgrå. Vi fick med sittdel, helt oanvänd liggdel, helt oanvänd åkpåse (plasten var fortfarande kvar..), skötväska och parasoll.
Den är använd i kanske 4 månader högst, vi såg lillkillen som hon köpte vagnen till och han var högst 1.5 år. Hon hade aldrig använt liggdelen till honom. Vi fick alltså en nästintill oanvänd vagn för 1500! Sjukt jävla bra klipp!
Kollade runt lite på nätet efter samma märke (nordic) och såg inte en begagnad vagn under 2000.

Det bästa med vagnen är att den känns så vi. Vi kommer båda verkligen att trivas med den.


Redo för att åka till Karlstad och invänta sin lillägare...
414740-17

Lite olika versioner:


Och så lite kärlek... <3 <3
414740-21

414740-22


Tjejsnack igen

Vecka 8/08
Bästa/värsta
 • Minnet? Bästa.. shit jag har ingen som helst aning.. första gången vi sa "jag älskar dig" kanske.. eller när jag och matilda sprang på grusgången på campingen i arvika och skrek "jag är en vanlig kanin".. elle första gången jag såg amanda.. jag har så himla många bra minnen! Värsta är nog... dom tillfällen jag trodde att jag aldrig skulle bli glad igen
 • Resan? Bästa... samma sak där, så himla många bra! Alltifrån Arild till Frankrike till Gotland till Trysil till Grekland.. massa bra! Värsta är till Hultsfredsfestivalen -04 när jag fick en rejäl panikattack och var tvungen att åka hem
 • Maträtten? Bästa är nog Ullas grillade kyckling med klyftpotatis och creme fraishe/tzatziki, sämsta är vad som helst med fisk.
 • Köpet? Bästa köpet är våra hundar. Sämsta är filmkameran eftersom vi inte kunnat använda den.
 • Egenskapen hos en vän? Men.. Bästa är väl i längden ärlighet. Sämsta hos någon som verkligen är en vän är nog feghet.. vilket jag själv har varit ibland.

KLARGÖRANDE

Nu ska jag klargöra lite här.
Det finns de som går och spekulerar och har åsikter om vårat bröllop/äktenskap trots att de inte har någon som helst fakta, och det tycker jag är väldigt, väldigt tragiskt. Därför ska jag ge er chansen att få reda på VARFÖR vi gifter oss eftersom det tydligen är omöjligt att fråga oss innan ni tycker det och det.

För det första så gifter vi oss inte bara för att vi ska ha barn. Vi hade från allra första början tänkt oss att vi skulle gifta oss den här sommaren, men ändrade planerna eftersom jag skulle läsa i Skara och då skulle det dels bli svårare att spara, och dels skulle vi inte bo tillsammans första året av äktenskapet  vilket kanske inte känns så kul.
Därför ändrade vi oss till nästa år. Nu förändrades omständigheterna, dels har vi möjligheten att spara mycket mer pengar nu när vi bor tillsammans, dels kommer vi att bo ihop från första början och dels så ska vi ha barn.

Vi väljer att gifta oss innan barnet kommer både för barnet och vår skull. Dels hade det nog inte varit så roligt att gå tyngd med en massa bröllopsförberedelser första tiden när barnet kommit när man faktiskt bara vill vara hemma i lugn och ro med bebisen. Även för att det blir så mycket lättare, om man ändå tänkt gifta sig så är det väl bäst för alla parter att göra det innan barnet är fött  istället för strax efter så man slipper att springa till soc och fixa faderskap osv. Dessutom så ska min syster gifta sig i september och det är roligare att inte gifta sig med någon veckas mellarum.

Men framförallt så har både Oskar och jag hela tiden haft en liten dröm om att gifta oss när jag är gravid, därför att vi båda tycker att det vackraste som finns är gravida kvinnor. Nu är inte jag en sån som har planerat sitt bröllop sen 4årsåldern men jag har alltid velat gifta mig gravid.

Jag säger det igen, vi gifter oss inte för att vi ska ha barn utan giftermål har vi planerat i 2 år.

Det här är VÅRT val, har du nån åsikt om det så håll det för dig själv eller ta upp det med oss.

Kärlek till alla vi älskar <3

Kelloggs special-K

Som jag skrev igår så var gårdagen INTE rolig. Det kändes helt ok att gå upp på morgonen och jag valde att äta kräm till frukost efs det är det enda vi har utom smörgåsar som ju inte funkar. Jag ignorerade att min mage sa emot och det gick bra. Tills jag satt inne i föreläsningssalen. Då kände jag hur det blev akut, skyndande mig bort till toan som såklart var upptagen och försökte andas djupt. När toan blev ledig så var helt plötsligt illamåendet puts väck. Jag gick tillbaka till föreläsningssalen, åt en risifrutti och allt gick bra. Tills rasten. Såklart, när det är fullt med elever överallt, så vände sig magen ut och in (yes, jag kände det) jag paniksprang till toan vilket jag inte hann. Därefter följer en otrevlig liten episod som jag inte vill gå in närmare på, tills jag kom in på en av de 3 toaletterna (yes sir, 350 elever, 3 toaletter) och kunde fräscha upp mig. Jag tror faktiskt att ingen lade märke till det dock, vilket känns skönt.
Jaja, jag insåg att det absolut inte funkade för jag mådde fortfarande lika illa så jag stapplade upp till universitetet så jag kunde ta campusbussen igen. Innan det så hände det igen, men jag slapp det iallafall på bussen.
Vilken by the way INTE hade säkerhetsbälte på platsen längst fram. Jag vill inte riskera att med all säkerhet dö vid en krock så jag fick sätta mig bakom chauffören och se ingenting istället

Är det inte lag på att ha bälten längst fram?

Jag klarade mig utan mer än ett jäkla illamående på bussen och när jag kom fram så mötte Oskar mig, vi åt och gick hem. Sedan låg jag i horisontellt läge i princip hela dagen och kvällen och mådde illa-inte-mådde illa-inte.

Jag har tröttnat på det här nu.

---

Det är nämligen så att jag inte kan äta en viss sorts frukost i mer än ca 2 veckor. Först var det rasker med mjukost, sen var det rågrut med ost och smör, sen var det rostat (det var tvunget att vara vitt) bröd med smör och gurka, sedan kräm.
Nu fungerar uppenbarligen inte kräm längre så vi var tvungnga att fundera ut nån relativt nyttig frukost som jag inte ska må illa av, och då kom vi på att fil och special-k nog skulle fungera. Det har fungerat idag, jag återkommer om två veckor..


BLÄ

Jag har haft en hemsk dag som jag inte vill prata om så jag gör en lista istället för att göra mig själv glad.

FEMTON ÄR DU:
1. Snygg? För det mesta
2. Fet? Njet
3. Smal? Inte längre och inte på ett tag :D
4. En sportfåne? Ridfåne, icke annan sportfåne
5. Rolig? Mina vänner tycker det. Och jag
6. Sjuk? Alldeles lagomt
7. Feg? Nej faktiskt inte.
8. Törstig? Nja..
9. 15 år? +7
10. Rik? Nej!
11. Fattig? Inte direkt.
12. Smart? Yes ma'm
14. Retsugen? Alltid.
13. Shoppingsugen? Faktiskt inte
15. Saknad av någon? Yes, flera faktiskt ^_^

FYRA SKULLE DU:
1. Vilja vara längre? Iallafall 1 cm, vore roligt att vara 1.70 ist för 1.69
2. Vilja väga mer? Nej fast jag vill ju gå upp sisådär 10 kilo de närmaste 5 månaderna då..
3. Vilja ha sex med en kändis? Nej, jag är faktiskt inte ett dugg intresserad av det
4. Dricka dig full nu? Neje, varken jag eller Alion vill ha nån alkohol

ÅTTA KAN:
1. Du vifta på öronen? Neej.. jag försöker men det går inte
2. Du slicka dig på näsan? Nej
3. Du kolla i kors med ögonen? Ja!
4. Du låta bli att prata på 4 timmar? Jamen det är väl klart
5. Du vara på en fest utan att dricka? Klart jag kan, men ofta är det roligare att dricka lite. Dock inte vin...
6. Dina vänner lita på dig? Om jag kan lita på dem.
7. Du tänka dig att pierca dig i naveln? Varför inte!
8. Du suga? Suck... (Haha oj det blev faktiskt ett skämt, trots att det var tänkt som det svenska ordet suck.. :D ) Ja, det kan alla människor, annars skulle man inte överleva...

FYRA ANTINGEN ELLER:
1. Pierca tungan elr näsan?
2. Vara seriös eller rolig? Fast seriös när det behövs
3. Brinna upp eller drunkna? Då dör man av rökförgiftning.
4. Umgås med dina fiender eller föräldrar? Mina föräldrar är bäst!

SVARA ÄRLIGT:
1. Tycker du om någon just nu? Jag tycker om väldigt många just nu ^_^
2. Sol eller måne?
3. Vinter eller höst?
4. Soligt eller regnigt? Både och, annars tröttnar man vilket det än är
5. Är du uttråkad? Nej, jag är en sucker för listor så

OM MIG
1. Hur mycket är klocka just nu? Men det är väl inte om mej?? Aja, 17.26
2. Vart vill du bo? Helst i Karlstad men Ringdansen fram tills dess
4. Vill du gifta dig? Ja, om sisådär 3 månader
5. Är du kär? Very much!
6. Favoritårstid? Vår

HAR DU UNDER DE SENASTE 24 TIMMARNA:
1. Kysst någon? Ja.
2. Blivit kramad? Ja.
3. Känt dig fånig? Nej.
4. Saknat någon? Ja.
5. Ljugit? Faktiskt icke.
6. Haft sex? Nej.
7. Hånglat? Nej.

Tjejsnack

Precis som Indra så har jag legat på latsidan vad det gäller tjejsnacket ett tag nu, så jag kör en liten(...) rusning med frågorna från i år:

Vecka 7/08 Äta ute

 • Hur ofta äter du mat ute? Kanske 3 ggr/vecka - matlåda i skolan... ;)
 • Vad/vart äter du då helst? Jag äter hemskt gärna på fontana di trevi i Kd eller tre kronor i Nrpg
 • Vad har du på din favoritpizza? Tomatskiten, ost, skinka, konserverade champinjoner, salami
 • Provar du ofta nya ställen/maträtter, varför/varför inte? Nej, jag gillar att vara säker på att jag får vad jag betalar för, mtp att vi inte har så mkt pengar
 • Går du ofta på café och fikar, vad? Muffins, kladdkaka eller ngn smörgås

Vecka 6/08 Astrid Lindgren

 • Har du läst mycket av Astrid Lindgrens böcker och/eller sett många av hennes filmer? Jag har nog läst i princip alla som går att läsa och sett alla som går att se.
 • Vilken/vilka favoriter har du? Lotta, Pippi, Madicken, Emil
 • Vilken Astrid Lindgren-figur kan du absolut inte med? Karlsson på taket
 • Vem av Astrid Lindgren-figurerna är du mest lik? Lotta :D
 • Vem av Astrid Lindgren-figurerna skulle du vilja vara? Varför? Pippi såklart, det vill väl alla?

Vecka 5/08 Mående

 • Hur mår du idag? Bättre än jag trodde att jag skulle göra!
 • När var du sjuk senast? Oj, riktigt sjuk är längesen.. Småsjuk var väl ngn gång i höstas. Graviditetsillamåendet tycker jag inte gills
 • Vad är det värsta i sjukdoms/skadeväg du provat på? Blandningen magsjuka/bortopererade mandlar var ingen lek..
 • När hade du senast en riktig må-toppen-period? NU!!!!
 • Vad får dig att må bra? Min familj, min mage som växer, när det känns bra i skolan, att veta att jag har allt jag någonsin velat ha!

Vecka 4/08 Favoritprogram

 • Hur mycket tittar du på TV? Idag väldigt mycket, senaste månaden nån timme per dag, utom på helgen då det blir mer
 • Vilken kategori av TV-program föredrar du att titta på? Oj.. Jag vet inte, det är sketaolika
 • Finns det något du följer du slaviskt? Greys Anatomy och ANTM :D
 • När och varför stänger du av TV´n? När det inte finns ngt att se eller när jag ska sova eller inte har lust.
 • Skulle du kunna leva utan TV, varför/varför inte? Jepp, sålänge man kan se på film på dator eller liknande så, absolut.

Vecka 3/08 Din födelsedag

 • När fyller du år? Syttene maj
 • Hur gammal kommer du att bli nästa gång du fyller år? Twenty-two baby, yeah!
 • Hur brukar du fira din födelsedag? Antingen med barnkalas eller hemma med familjen.
 • Önskar du dig något speciellt i födelsedagspresent? En dammsugare och IKEAcheckar
 • Kommer du ihåg något som du fick på din förra födelsedag? En zebratee av Oskibabe

Vecka 2/08 Senaste...

 • Filmen du såg, var den bra? Såg Wallander i söndags.. vet inte vilken av filmerna det var dock, den gick på fyran
 • Person du pratade med, om vad? Oskar om.. jaa jag frågade om han kunde göra buljong till mig, och nu sitter jag här och sörplar
 • Inköpet? Vi veckohandlade i förmiddags
 • Kyssen? Berätta lite? Ungefär... 10 minuter sen, Oskar gick ut med hundarna och kysste hejdå
 • Gången du grät, av vilken anledning? Jag grät igår för att jag insåg att vi har råd att köpa vigselringar

Vecka 1/08 Har du någonsin...

 • Dejtat en av dina bästa kompisar? Berätta lite, hur gick det? Tja det slutade med bebis i magen och stundande giftermål.. än sålänge ;)
 • Blivit arresterad? Berätta lite? Nej men däremot tagen av väktare, jag snattade en BH på Domus när jag var 11 tillsammans med S & J
 • Sagt att du älskar någon utan att mena det? Berätta lite! Nej det tror jag verkligen inte att jag har
 • Haft ett one night stand? Berätta lite? Ehm.. ja, men jag tänker inte berätta något ^_^
 • Busringt till någon, vem och varför? Hahaha eh jaa vi busringde jämt när vi var små!

Fostervattenprovet

Igår gjorde jag alltså fostervattenprov, och det gick riktigt bra. Det som gjorde ondast var blodprovet hon tog i armen ;)

Nej men faktiskt, det gick jättebra. Jag klistrar in det som Oskar skrev i sin blogg igårkväll för jag orkar inte berätta om hela dagen.

Puss & Kram

----------------------
Vi kom till Vrinnevisjukhuset typ 10 minuter i 1 då vi hade tid. Vi satt ner och tog det lugnt. Klockan gickågickågickågick och Sigrid höll på att kissa på sig, helt allvarligt! Hon kunde inte gå på toa då hon behöver ha en fylld blåsa för att skjuta upp livmodern. Det underlättar ultraljudet och provtagningen. Iaf, Sigrid höll på att kissa ner sig och jag var hungrig. Gick tillslut och frågade någon om vad som hände, när vi kunde förvänta oss att få komma in. Då visade det sig att de hade flyttat vår tid från 13.00 till 15.30 utan att meddela oss...smart! Jaja vi fick iaf vänta ett bra tag men runt 15 fick vi ääntligen komma in.

Det är verkligen en bebis. en livs levande människa. Lill-ekendahlarn sög på tummen, låg med armarna över huvudet, under hakan och blev lite förnärmad när någon tryckte på magen och störde h*n. :) Nu börjar jag förstå vad vi har ställt till med. Det är verkligen på riktigt. Sigrid var så oerhört duktig och jag är så stolt över henne! Hon är så oerhört stark! Efteråt gjorde det ont i magen, sen slog det över till illamående och sen gick det i sin tur över till gråt. Så höll det på så ett tag. :) Det var hemskt fast lite roligt. Det var som att trycka på en knapp! :)

Det är en konstig känsla i kroppen just nu. Jag känner mig lugn men är samtidigt lite orolig att bli för lugn och säker. Inget är faktiskt 100% förrns vi får provsvaret. Men nu kan vi inte göra så mycket. inte mer än att ta hand om varandra och försöka vara lugna, vilket inte bör bli några problem egentligen.

Det är lycka att se sitt barn suga på tummen inuti sin älsklings mage!

Det underbara är att jag fylls av så mycket kärlek, kärlek till något nytt men också till de som redan står mig nära. Känns underbart hur familjen sluter upp och ställer upp och hur familjerna Alwall/Karlberg-Ekendahl förs samman än mer. Livet är faktiskt underbart just nu! Jag tänker inte låta oron ta lyckan ifrån mig. Hur det än slutar har jag alla som behövs för att klara av ett jobbigt kapitel i livet. Jag vet att alla kommer ställa upp för oss. Därför ska jag våga vara lycklig!

////Oskar

v16+0

Vi blev framflyttade 4 dagar så nu går vi in i v 17 idag istället för i fredags! Vi är alltså i v 16+0 idag. Det nya BFdatumet är 5 augusti istället för 1.
Därför tog vi ett kort på min mage som exploderat lite under helgen. Nu har jag ju slutat hålla in magen på bilderna också men den har verkligen växt väldigt mycket under helgen, nu har jag ingen som helst chans att dölja under kläder eller så. Puut it is.


image16

Alion

Jag har en liten Alion i magen, en såndär Matilda och jag ritade i sanden

gråt, gråt

Vår egen lilla Alion... <3 <3 <3


Fostervattenprov

Jaha, idag gäller det alltså... Jag ska iväg till skolan och ha basgruppsmöte och sen skynda mig hem, äta lunch och åka upp till sjukhuset..

Shaylee vår i 1 år!

Här kommer lite bilder från Shaylees tid här, ett år sen hon kom hem nu!
Shaylees & Matildas första lek
Photobucket
Photobucket

image138

Ute i snön, mars 07

P3170155.jpg picture by pirisiri
Första gången hos Oskars föräldrar, vackra lilla B...
Första riktiga vårdagen, 25 mars 0724 april, strax innan vi flyttade till K-d för sommaren

Milspromenaden i maj med mamma!
Skutberget0407010.jpg picture by pirisiri
Skit i att jag är så ful, Billan & Noffi är söta i korgen!

Bill simtränar!

Och älskar agility!! Juni 07


Med moster hanna i juli!

Sen är tyvärr höstbilder i mammas dator, så det får räcka såhär, utom en bild från 26e januari!
414740-8


slappna av eller ej?

Jag är inne ganska mycket på ett forum som heter minbebis.se där det finns ett eget forum för beräknad födsel i augusti. Där finns det en "våra magar"-tråd där man lägger ut bilder på sina magar, och jag har känt mig som om jag har världens minsta v16mage! (alla därinne är förstagångsgravida). Men sen insåg jag att jag nog är den enda som håller in magen, så jag frågade om de andra gör det.
Det gör de inte! De håller inte in, och putar inte, utan slappnar av. Då blir ju min mage iallafall lite större! Jag kommer nog göra så jag också för att göra artiepartie rättvisa. Vet dock inte om jag fortsätter lägga upp här, känns inte som om det är så uppskattat ändå?


Idag har vi förresten haft ShayleBee ett år! Kommer lägga upp lite bildkavalkad senare efter träningen

Magen

414740-15
414740-13
Tycker nästan den ser mindre ut, men å andra sidan var jag svullen pga snask förra veckan. Men det är nog lite stagnerat ett tag nu

v 16+0

Idag går jag in i v 17, vi får se om det ser ut likadant på måndag när de mäter bebisen. Jag vill inte flyttas tillbaka!!

Vecka 17
Ökad svettning är vanligt hos mamman, vilket beror på ökad blodmängd. Många kvinnor blir även täppta i näsan. Vidare kan slidan avge en ökad mängd sekret. Behovet av att kissa ofta bör ha gått över vid det här laget.

Ditt barn är 11-12cm långt från huvud till stjärt och väger ca 150g. Huvudet är visserligen stort ännu, men det börjar se mer proportionerligt ut. Ögonen är fortfarande slutna, men de har blivit större och ögonfransar och ögonbryn har blivit längre. Underhudsfett börjar lagras, det hjälper till att hålla värmen samt ger energi. På huvudet växer mer och mer hår. Alla fingrar och tår har nu fått pyttesmå naglar. Det lilla hjärtat pumpar runt ungefär 24liter blod per dygn. Barnet blir medvetet om ljud utifrån och kan reagera på dem. Bröstkorgen hävs och sjunker när det tränar sin andning. Barnet befinner sig nu i den övre delen av livmodern och väger mer än moderkakan. Utifrån sett är barnet mitt emellan blygdbenet och naveln.

 

Oskar överallt

Hur väl känner du din pojkvän?

image12


Snodd av attackludd@bilddagboken

Vad heter han: Erik Oskar Ekendahl

Vad har han för favorit färg
: Röd!

Vad har han för ögonfärg
: grönbrun, olika i olika ljus

Hårfärg
: mörkmörkbrunt

Klädstil:
Jeans & t-shirt med tryck, snygg tröja, gärna hoodie

Har han piercat sig
: Nej, han är rädd för nålar....

Dricker han
: En cider då och då

Röker han
: Nej, aldrig gjort!

Snusar han
: Nej, aldrig gjort!

Vad heter gatan han bor på
: Eknäsgatan

Vad har han för mobil
: En Sony Ericsson Z530i

Vad vill han bli när han blir stor
: Lärare, F till 6! Aktiv inom Allan-liknande projekt. En bra pappa.

Vad har han för färg i sitt rum
: Vår lägenhet är blååå (kräks)

Har han några syskon:
  Sofia, 25 och Frida, 27

Vad är hans favorit mat
: Vad som helst som Ulla gör.. Helst porterstek skulle jag säga

Vad tror du att han skulle göra om han vann 1 miljon
:  Spara, sedan betala CSNlån och köpa hus

Vad brukar han göra efter jobb
: Dricka o'boy

Vad brukar han göra på helgerna
: Dricka o'boy

Vad har han för musiksmak
: det mesta utom hårdrock, metal, trance och ren klassisk

När och hur blev ni tillsammans
: Vi blev tillsammans under en filmkväll hemma hos mig natten till 17 januari 2004
 
Hur upptäckte du honom: Han gick i min klass!

Vad var det första han sa till dig
:  No idea

Vad brukar ni oftast skicka sms om
: Vardagssaker, Godnatt och gulligull om vi är på olika håll

Är han beroende av någon/något
: Cocacola och Hockey

Vad kallar du honom
:  Oskar eller Osbribb

Vad kallar han dig
: Sigrid eller Sibribb

Om du skulle beskriva honom med 3 ord, vad skulle de vara
: världens bästa människa

Gillar du honom
: Mest av allt!! Han är ju min blivande man och blivande far till vårt barn! <3 <3 <3

All the hearts day

Nu har jag kommit hem från ett träningspass - medel faktiskt! Det är så drygt att hålla på och pussla för att försöka hinna med baspass, som går högst ett per dag, så jag sket i det och tog ett medelpass ändå. Jag hade tänkt att jag inte skulle ta ut mig men det var inga problem! Styrkan var såklart förjävlig men konditionen var inga som helst problem! Jag blev väldigt förvånad, jag har inte gått på ett medelpass på 9 månader och så orkar jag medel utan problem! Det känns riktigt härligt.
Enda problemet var att jag faktiskt inte kan ligga på magen på det hårda golvet och göra ryggövningar. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra bra ryggövningar på alla fyra, jag vill ju att det ska ta lika mycket.
Ligga på mage i sängen går oftast bra, men det funkar tydligen inte på golvet.

Nu ska jag äta maten som Oskar lagat till mig (kassler, mos & sås) och sen ta ett lååångt bad och lägga silverschampoo i håret. Förhoppningsvis blir det ett alla hjärtansdagbad... ;)

Tyvärr så måste jag plugga sen efteråt.. Blä

And then there's soffan+Anna Skipper och sängen+Anne Holt Det som tillhör mig
Vardagslyx! (Inte Anna Skipper kanske)

Life is Life

Igår var en sån där fantastisk dag när man verkligen känner livet i sig - solen sken, det var varmt och våren låg i luften.
Tyvärr hae vi föreläsningar i Linköping hela dagen. De två första var jättebra och vi såg fram emot genetik-etikpanelen för den förra panelen var så himla bra. Jag har en sak att säga om genetik-etikpanelen:

SNAARK!!!

Det var så fruktansvärt tråkigt, både jag och Amanda höll på att somna. Vi bestämde oss för att åka hem, dels så har iallfall jag redan för länge sedan tagit (då bra som det går) ställning i genetikfrågorna och dels så finns det en ganska enkel regel för en föreläsning - slutar man lyssna 1 minut efter att föreläsaren/panelmedlemmarna börjar prata så är det ingen idé.
Jag var ändå på topp igår humörmässigt.

När jag kom hem tog jag en promenad med hundarna som också var jätteglada över vädret, de var helt galna men lyssnade jättebra! Sen gick jag och mötte Oskar på stan och förstörde dagen med att äta pizza.
Då tyckte jag det var bra men idag tycker jag att jag är en idiot.

De senaste 2 veckorna har vi ätit så himlahimlahimla dåligt, verkligen kasst. Jag stör mig så på mig själv, det kan ju inte vara så att jag börjar tappa matkontrollen bara för att jag har mycket att göra och är stressad i övrigt.
IDIOT!!

Det är skärpning som gäller nu Sigrid, det ska synas att det är bebismage och inte nån jävla godis/chipsmage som slabbar förbi.
I vanliga fall om jag har svävat ut och ätit för mycket ett par veckor så är det ju "bara" att vara extra hård, men nu kan jag ju absolut inte banta så jag MÅSTE äta bra de allra flesta dagarna! Det är liksom det enda sättet.
Det har gått superbra från att vi fick reda på graviditeten tills för en-två veckor sen ungefär, då försvann motivationen ut genom fönstret samtidigt som skolstressen kom. Men så kan det ju inte funka, jag ska ju gå i skolan i 3 år till och jag måste sluta med det där.
Hitta balansen kanske. Jaja, nu måste jag börja göra mig iordning innan jag går till skolan. Hej hå kalsongen är blå

nu vet alla

Yes, nu vet alla! Eller ja, inte alla såklart men alla som det var viktigt att de skulle veta. De som var kvar efter julhelgen var mormor och morfar. Jag hade egentligen tänkt vänta tills efter fostervattenprovet för att inte oroa dem onödan.
Men mamma var där i helgen, och min klyftiga mormor hade redan listat ut det :D Min lilla krutmormor, hon är inte tappad bakom en vagn inte!
Mamma sa att de reagerade bra, de hade bara sagt att "ja vi var ju inte heller så gamla" med ett skratt.
Jätteskönt! Jag var lite orolig för morfar - med tanke på att han tycker att vi är för unga för att ha hundar.... haha, jaja uppenbarligen tycker han att vi är mogna för barn ändå ^_^

Jag har ju glömt bort att lägga ut info för varje vecka jag går in i, får börja med det nu helt enkelt.
Vi var hos läkaren som ska göra fostervattenprovet igår för att ta blodprov på mig, mitt gamla fostervattenprov räckte nämligen inte. Iallafall, då sa hon att de tydligen hade flyttat tillbaka oss en vecka så att vi är i vecka 15 nu och inte v 16. Det sa de aldrig till oss! Dessutom är det inte riktigt möjligt eftersom Oskar och jag var på skilda orter under den veckan befruktningen borde ha skett isånafall.. Jaja whatever, vi kör på v 16 så länge, hon sa att de fastställer det nu på måndag med ultraljudet hur långt gången jag är.
Vi frågade lite om hur det egentligen går till också, hon berättade att nålen är lång som fan men väldigt tunn.
Oskar får helt enkelt titta bort ;)
Jag är inte dock ett dugg rädd för nålar, jag är mer rädd för att fostret inte ska röra sig eller inte ha växt eller så.
Och för att nåt ska hända efter

Satte i dreads i söndags, men det såg ut som röv med min jävla utväxt.
Jag har nämligen fått typ svart hår pga graviditeten! Okej inte riktigt svart, men mellan-mörkblont. Det är inte kul alls, jag gissar att det inte kommer att gå tillbaka heller. Det har liksom bara blivit mörkare och mörkare i hårbotten.
Det gör mig deprimerad.
Därför sket jag i mitt inte-färga-hår-innan-bröllop-regel och köpte blekmedel. Jag glömde bort att mitt silverschampoo är slut, så nu sitter jag här med gult hår.. Blä. Jag måste köpa silverschampoo när jag får pengar nästa fredag. Tills dess är det little chicken som gäller.


Angående klänningarna förresten - jag funderar lite som Solveig. Den översta klänningen är visserligen supersöt, men samtidigt, hur fin kommer den bli med stor 7e månadenmage? Jag tror att den kan se lite konstig ut iom att det är ett så stelt material, plus att den är såpass kort. Fattar ni hur jag tänker, typ såhär:
image11
Vad tror ni??

v15+0

414740-10

Idag går jag in i v 16!

Be calm..../vilken klänning

Paniken som jag har känt den här veckan över att det är så himla mycket som vi ska göra helt plötsligt (som vi faktiskt inte fått reda på tidigare) börjar lägga sig lite nu.
Jag hade ett återfall igår (illamående/kräkningar osv) för första gången på en och en halv vecka, därför stannade jag hemma och läste istället för att åka buss till och från linköping och sitta på föreläsningar hela dagen. Jag hade egentligen velat gå iallafall på eftermiddagen men det kändes inte genomförbart att åka buss när jag mådde som jag gjorde. Så jag läste i etikboken istället. Nu känns det alltså lite lugnare, men inte lugnt. Jag är fortfarande jävligt förbannad för att det är så oorganiserat och att lärarna/handledarna inte vet vad som ska göras.

Jag har inte haft en chans att hinna träna igen och det kommer jag inte hinna idag eller imorgon heller. Det skulle isåfall vara om jag tränade kl fem idag (slutar fyra), men samtidigt så måste jag plugga en massa. Det blir inget ledigt den här helgen kan jag lova...
Samtidigt, jag har ju förbättringsarbetet där jag har sagt att jag ska träna 2 ggr bas/vecka till att börja med, och det är ju också skolarbete... HJÄLP! Visserligen tycker jag om att ha fullt upp men inte när det inte känns övergripbart.

Idag & imorgon har vi iallafall utbildningsspecifika dagar med inriktning på etik, så i em. ska vi träffa en sjuksköterska som ska berätta om etiska frågor i yrket osv. Jätteintressant!
Som tur är så slapp jag åka ut till Lindö eller ens sjukhuset, utan ett vårdhem 3 minuter härifrån, så jag hann gå hem och äta på lunchen! Yeyy!

-----

Vilken av dessa klänningar ska jag ha den 31 maj?

Zooma    Zooma

eller

Zooma    Zooma

Tummen ur

Igår var jag på mitt första träningspass på 9 månader. Vi ska göra ett personligt förbättringsarbete i skolan (för att lära oss förbättringsprocesser) och eftersom jag ändå hade tänkt börja igen så tänkte jag använda träning som förbättringsarbete.

Iallafall, jag börjar med baspass och så får jag se om jag ökar eller om det känns lagom att fortsätta med bas. Jag tror att jag ska gå på balanspass också, mest för avslappningen och så att öka balansen då.
Det märktes på styrkan att jag inte har styrketränat på 9 månader om man säger så, jag höll på att dåna efter 4 situps, annars är ju magen och ryggen mina starka delar. OMG. Det är ett av delmålen, att orka iallafall alla mag och ryggövningar. Armhävningarna kan vi bara glömma.
Konditionsdelen var dock a piece of cake, det är därför det känns som att jag vill gå upp på medel sen.

Det jobbigaste med hela passet var faktiskt att dom jävla brösten gör ont. Menmen, jag får köra dubbla BHar eller nåt.

Jag ska be mamma skicka mina gympaskor med posten, de är så bra och jag har inte råd med nya, frakten blir nog billigare ;)

Nu börjar det

Nu börjar det synas på riktigt. Med kläder på kan man tro att jag bara har ätit lite för mkt godis men med bar överkropp syns det.

Check it out!

image9

Detta är alltså taget innan frukost och jag putar inte med magen utan håller snarare in den. Det går inte att tveka <3

RSS 2.0