v 33+0

Visserligen var det igår som jag gick in i v 34 men vi kör idag ändå, kortet är från igår. Har inte gjort i v 31+0 och 32+0..Det syns konstigt nog ingenting på bilderna att jag har växt, det enda är att magen har en annan form. Det är ändå under 3 veckor då jag har fått väldigt många kommentarer om att magen plötsligt blivit jättestor! Det är lustigt att det inte syns på bilderna alls. Jaja, stor och fin är den iallafall :)

_____________________________________________________________________

v 34Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång i helkropp och ca 32 cm långt från huvud till stjärt . Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet.

Ungefär 3-4% av alla barn lägger sig med stjärten eller benen ned mot bäckenöppningen s.k. sätesbjudning/fotbjudning. Då är det möjligt att en läkare försöker få fostret att vända sig rätt i livmodern, men det sker först i vecka 37 och kallas yttre vändning. Läkaren försöker då genom försiktig massage av buken förmå barnet att göra en kullerbytta i magen. Detta sker i regel på sjukhus under övervakning av mor och barn.

Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu - delvis för att förlossningen ska bli lättare. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken och att huvudet kan tryckas ihop lite under förlossningen gör detta möjligt. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar nu däremot och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig.

Om du är förstföderska, kanske bebisen vänder sig nedåt denna vecka och placerar huvudet mot livmoderhalsen. (Det händer ungefär hälften av alla förstföderskor.) Om du är omföderska, kan du vänta dig att detta inte sker förrän sista veckan innan bebisen föds - och i vissa fall inte förrän förlossningen börjar. Vill du föda utan medicinsk smärtlindring? Här kan du läsa om icke-medicinska ("naturliga") metoder.

Dina fötter och anklar kanske är svullna vid dagens slut?. Vätskebindning i kroppen, s k ödem, är ofta värre senare på dagen eller om det är varmt. Märkligt nog hjälper det att inte bli uttorkad. Din kropp - i synnerhet dina njurar - och bebisen behöver mycket vatten. Om dina händer eller ditt ansikte plötsligt sväller upp, är det viktigt att du kontaktar läkare - det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Kommentarer
Postat av: M i m m i s | D e s i g n

Åh vilken fin mage du har :) och för att inte tala om tatueringen!Kraam :)

2008-06-24 @ 20:17:27
URL: http://mimmisdesign.blogg.se/
Postat av: Lily [ L i n d a . B l o m ]

Fina Fina mage : )

2008-07-04 @ 20:11:02
URL: http://lindaslya.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0