v 36

Nu kommer magbilder ute i det fria från v 35+0
Både O och jag tycker att det är skitkonstigt för jag ser pytteliten ut på bilderna, har mycket större mage i verkligheten (och mindre rumpa :D)

_______________________________________________________________________

v 36

Barnet är i princip helt fullgånget och väger mellan ca 2,5-2,8 kg. Längden är ungefär 34 cm från huvud till stjärt och ca 46cm från huvud till fot. De sista veckorna ska barnet äta upp sig för att klara livet utanför livmodern. Vid det här laget har du märkt att barnets rörelser har förändrats, vilket beror på att det är trångt i livmodern. Du känner antagligen bara benen och fötterna som sparkar, huvudet som studsar mot bäckenbotten och armarna med svagare rörelser. Dock brukar rörelserna upplevas som kraftfullare och tydligare. Ofta kan man se konturerna av en armbåge eller häl som putar ut mot huden. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm. De sista veckorna kan vara tröttsamma. Ditt barn kommer att vara tre gånger så tungt vid födseln jämfört med vad det var i v.28.

Din mage mäter mellan 32 och 35 cm. Magen står som högst, livmodern känns säkert ända upp i revbenen, men kommer snart att sjunka för var dag allteftersom bebisen lägger sig tillrätta i bäckenet. Nu är det mycket mindre fostervatten och mycket mer bebis i din livmoder (som har utvidgats till 1000 gånger sin normala volym) och du har förmodligen lagt på dig mellan 11 och 14 kg. Din navel har också sträckts och sticker förmodligen ut. Eventuellt känner du dig andfådd nu när livmodern har växt så att dess ovandel sticker upp i bröstkorgen. Försök ställa dig på alla fyra om du vill ta djupare andetag. Fortsätt dricka mycket vatten även om du behöver kissa så ofta att du lika gärna skulle kunna flytta in på toa - bebisen behöver denna vätska. Däremot kan det vara klokt att dra ner på urindrivande drycker som té och kaffe. Du drömmer säkert om förlossningen. Din råmjölk kan läcka från dina bröst.

Kommentarer
Postat av: Frida

Du och brorsan har en konstig definition av pytteliten :) Det har ju hänt massor sedan vi sågs sist! Kram

2008-07-01 @ 20:21:53
Postat av: Karin

Tjockis!

:DSes på söndag!

<3

2008-07-02 @ 10:39:39
Postat av: Anonym

Tjockis!

:DSes på söndag!

<3

2008-07-02 @ 10:40:15
Postat av: Elvira

hej tjockis äh jag bara skoja du är jätte tjock

hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahah vi bara skoja hahahahahahahahahahahahahaha.

Kram från Elvira ock uella ulaf occ uraka.

2008-07-02 @ 15:13:25
Postat av: Jessica

Vilken otroligt fin mage du har!

2008-07-02 @ 18:10:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0