v 27+0

Idag går jag in i v 28... lägger helt klart inte lika mkt energi på att räkna veckorna längre, just nu längtar jag mest till att ha gått ut 30 v, då är det bara 10 veckor kvar... +- 2 veckor då. Det är i tentaveckan, vi får se om jag blir tvungen att tenta på fredagen så att jag inte kan åka upp och hjälpa till inför bröllopet.. Men jag har mailat in och sagt att jag helst inte tentar på fredagen så vi får väl se. Det bästa vore att tenta på måndagen eller tisdagen, då har man det gjort sen.

Jaja, här är magen iallafall:

image67

___________________________________________________________________________________

Vecka 28

image68

Nu väger bebisen mellan 900 och 1200 gram och är knappt 37 cm lång från topp till tå. Ögonen öppnar och sluter sig, bebisen sover och är vaken på regelbundna tider och den kanske suger på fingrarna eller tummen.

Sov gott och dröm sött! En del experter tror att bebisar börjar drömma vid ungefär 28 veckor. Vad skulle de drömma om? Ingen vet helt säkert, men hjärnan är mycket aktiv även denna vecka. De karakteristiska vecken börjar uppstå på dess yta och mer hjärnvävnad formas.

Om du känner rytmiska fosterrörelser nu, kan det mycket väl vara hicka - vanligt denna vecka och under resten av graviditeten. Din bebis har förmodligen också hicka, men fortsätter att andas in vatten snarare än luft. Anfallen av hicka brukar inte vara så länge och går över av sig själva.

Lungorna är så pass färdigutvecklade att det klarar av att andas luft, men om barnet skulle födas så skulle hon eller han ändå behöva hjälp med andningen. Hos flickor är blygdläppar fortfarande små och täcker inte klitoris men under de sista veckorna växer de samman alltmer. Hos pojkar sjunker testiklarna ned i pungen. Fortsätt att prata med ditt barn för vid det här laget har det vant sig vid din röst. Den här sista tredjedelen av graviditeten kommer barnet framför allt att gå upp i vikt och enligt lag är barnet livsdugligt, vilket gör att det måste registreras om det föds.

Nu når livmodern din bröstkorg, vilket kan göra dig andfådd, om du inte redan är det. Från och med nu och under de sista tre månaderna är det inte ovanligt att drabbas av kramp i benen, hemorrojder, åderbråck och klåda på magen. Deprimerande? Läs vad du kan göra själv för att förebygga och lindra.

Kommentarer
Postat av: Hanna

Så snuttigt med hicka, nästan lika gulligt som när Caesar har det! :-)

Du har inte svarat på mitt mejl! (Ang natio)

2008-05-06 @ 10:35:12
Postat av: Anna

Wow vilken kalaskula ;)

Vilket datum ar lillkillen beraknad?

2008-05-07 @ 22:06:42
URL: http://www.princessconzuela.blogg.se
Postat av: Sofie

Vad spännande, nu börjar det närma sig mer och mer!
Kikar in på din blogg lite då och då för att följa den spännande resan!

2008-05-12 @ 20:13:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0